Zioła na parapecie
Zioła z torebek nie mają tak intensywnego aromatu jak naturalne, szybko też wietrzeją. Dlatego warto sięgnąć po świeże zioła. Większość z nich możemy z...
Koreczki z wędzonym łososiem
Składniki:
Przepis na spaghetti w nietypowym wydaniu
Makaron to jedna z najpopularniejszych potraw na świecie. Możemy go spotkać dosłownie wszędzie. Miłość do makaronu może być wielka. Świadczy o tym choćby...
Sorbet porzeczkowy
Sorbet z czarnych porzeczek smakuje wyśmiecie samodzielnie, albo jako część deseru.
Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła
Zimą kiedy tęsknimy za zielenią, taka intensywnie zielona zupa krem jest wielce pożądanym daniem obiadowym. Można ją bez trudu przyrządzić również z mrożonych...
Rośliny i kwiaty na ziołowe herbatki
Do niedawna ziołowe herbatki kojarzone były głównie z jesienno-zimowym okresem grypowym lub z babciną kuchnią. Moda na zdrowy styl życia sprawiała jednak, że po...
Warzywa z ogródka – zdrowe i odporne na szkodniki
Radzimy co zrobić, żeby warzywa w naszym ogrodzie były zdrowe i odporne na ataki szkodników. Odpowiednia pielęgnacja roślin zapewni nam lepsze zbiory.
Jak uprawiać pomidory – poznaj mniej typowe odmiany pomidorów
Pomidory to jedne z najchętniej uprawianych i najbardziej lubianych warzyw sezonowych. Najbardziej cenione są duże, okrągłe owoce, o błyszczącej skórce i...
Nalewka z pigwy z miodem
Nalewka z pigwy z miodem jest doskonała na chłodne zimowe wieczory. Taki napitek potrafi rozpędzić, nie tylko damskie smuteczki. Nalewką z pigwy i miodu można z...
Galaretka z pigwy
Galaretka z pigwy jest smacznym dodatkiem do herbaty. Z powodzeniem zastępuje cytrynę i jest równie bogatym źródłem witaminy C.
Wino z jeżyn
Wino jest bardzo delikatne i wręcz aksamitne w smaku, ma niezwykły aromat i głęboko granatowy kolor.
Dżem jeżynowy - przepis
Dżem z jeżyn możemy dodawać do ciast, gofrów, naleśników czy kanapek. Owoce przeznaczone do przetworów powinny być zdrowe, dojrzałe i świeże.
Cukinia z warzywnym nadzieniem
Składniki:
Kapary z owoców nasturcji
Choć trudno w to uwierzyć, ale nasturcja jest rośliną jadalną. Ma korzenno-pieprzowy, delikatnie piekący smak.
Krzewy owocowe - jak je uprawiać?
Porzeczki, jeżyny, maliny, agrest, truskawki to najpopularniejsze krzewy owocowe.
Herbata z kwiatów czarnego bzu
Czarny bez, czy jak inni go nazywają dziki bez, jest jedną z najstarszych roślin leczniczych znanych europejskiej medycynie ludowej. Dziś korzystając z metod...
Wino z kwiatów mniszka lekarskiego
Wino z płatków mniszka ma właściwości lecznicze, jest bogate w witaminy, flawonidy i sole mineralne. Wspomaga procesy trawienne, wydzielanie żółci i...
Uprawa rukoli
Rukola (Eruca vesicaria) jest jednoroczną, liściastą rośliną kapustowatą, zwaną także rokiettą siewną.
Chutney z rokitnika i dyni
Chutney to rodzaj słodko – kwaśnego sosu, który wywodzi się z tradycji kuchni azjatyckiej. Te sosy świetnie sprawdzają się w roli dodatków do dań mięsnych,...
Filety drobiowe nadziewane porzeczkami
Czerwone porzeczki dodadzą smaku filetom z piersi kurczaka.
Dżem z jarzębiny i jabłek
Jabłka i jarzębina to bardzo smakowite połączenie. Polecamy przepis na dżem z tych owoców.
Przydomowy ogródek warzywny
Nawet niewielki skrawek ogrodu wystarczy aby cieszyć się samodzielnie wyhodowanymi warzywami. Mini ogródki warzywne i ziołowe stają się znów modnym hobby...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 17 godzin temu w kategorii Hotel
Dodano 17 godzin temu w kategorii Hotel
Dodano 18 godzin temu w kategorii Salony kosmetyczne
Dodano 18 godzin temu w kategorii Meble na wymiar