Koreczki z wędzonym łososiem

Bożena Kansy
Składniki:

łosoś wędzony w plastrach,
ser śmietankowy,
papryka czerwona i żółta,
ogórek świeży,
koper,
zielone piórka cebuli,
sok z cytryny,
mielony pieprz,
bagietka lub chleb tostowy.

Sposób przyrządzenia:
Z bagietki przygotować grzanki np. w kształcie serduszek. Na talerzu rozłożyć płat wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny, posypać drobniutko pokrojonym koperkiem. Za pomocą noża rozprowadzić na nim warstwę sera, oprószyć mielonym pieprzem i ciasno zwinąć w rulon. Na każdym zwiniętym płacie ułożyć paprykę i ogórka pokrojone na odpowiednie kawałki. Każdego koreczka ułożyć na grzance. Spiąć wykałaczką. Na półmisku skomponować z zieleniną i kawałkami cytryny, podawać lekko schłodzone. Na nadzienie koreczków można użyć wiele dodatków odpowiednio je komponując smakowo. Mogą to być: ser żółty, ser mozzarella, oliwki, ogórek świeży, kiszony, marynowany, szparagi, itp.

Smacznego!!!
Autorka przepisu: Bożena Kansy, Krzywiczyny.
Przepis został nagrodzony w konkursie SMAK WAKACJI.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl