Koreczki z wędzonym łososiem

Bożena Kansy
Składniki:

łosoś wędzony w plastrach,
ser śmietankowy,
papryka czerwona i żółta,
ogórek świeży,
koper,
zielone piórka cebuli,
sok z cytryny,
mielony pieprz,
bagietka lub chleb tostowy.

Sposób przyrządzenia:
Z bagietki przygotować grzanki np. w kształcie serduszek. Na talerzu rozłożyć płat wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny, posypać drobniutko pokrojonym koperkiem. Za pomocą noża rozprowadzić na nim warstwę sera, oprószyć mielonym pieprzem i ciasno zwinąć w rulon. Na każdym zwiniętym płacie ułożyć paprykę i ogórka pokrojone na odpowiednie kawałki. Każdego koreczka ułożyć na grzance. Spiąć wykałaczką. Na półmisku skomponować z zieleniną i kawałkami cytryny, podawać lekko schłodzone. Na nadzienie koreczków można użyć wiele dodatków odpowiednio je komponując smakowo. Mogą to być: ser żółty, ser mozzarella, oliwki, ogórek świeży, kiszony, marynowany, szparagi, itp.

Smacznego!!!
Autorka przepisu: Bożena Kansy, Krzywiczyny.
Przepis został nagrodzony w konkursie SMAK WAKACJI.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl
Dodaj ogłoszenie