łosoś wędzony w plastrach,
ser śmietankowy,
papryka czerwona i żółta,
ogórek świeży,
koper,
zielone piórka cebuli,
sok z cytryny,
mielony pieprz,
bagietka lub chleb tostowy.
Sposób przyrządzenia:
Z bagietki przygotować grzanki np. w kształcie serduszek. Na talerzu rozłożyć płat wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny, posypać drobniutko pokrojonym koperkiem. Za pomocą noża rozprowadzić na nim warstwę sera, oprószyć mielonym pieprzem i ciasno zwinąć w rulon. Na każdym zwiniętym płacie ułożyć paprykę i ogórka pokrojone na odpowiednie kawałki. Każdego koreczka ułożyć na grzance. Spiąć wykałaczką. Na półmisku skomponować z zieleniną i kawałkami cytryny, podawać lekko schłodzone. Na nadzienie koreczków można użyć wiele dodatków odpowiednio je komponując smakowo. Mogą to być: ser żółty, ser mozzarella, oliwki, ogórek świeży, kiszony, marynowany, szparagi, itp.
Smacznego!!!
Autorka przepisu: Bożena Kansy, Krzywiczyny.
Przepis został nagrodzony w konkursie SMAK WAKACJI.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Hotel Mirada Del Mar
Otoczony zielenią i stuletnimi sosnami, położony w…
kup teraz

Hotel Fariones
Najstarszy hotel na wyspie w zupełnie nowej odsłon…
kup teraz

Hotel Barceló Margaritas Royal Level
Najnowsza część znanego i lubianego hotelu Barceló…
kup teraz

Hotel Royal Hideaway Corales Beach
Niepowtarzalny klimat i wyjątkowa atmosfera w jedn…
kup teraz

Hotel Savoy Palace
Pięknie położony, ze wspaniałym widokiem na Ocean …
kup teraz

Hotel Secrets Bahía Real Resort & Spa
Tu poczujesz się jak we śnie! Jedyny w swoim rodza…
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE