Składniki:
- szklanka czarnych porzeczek bez szypułek
- szklanka mleka
- śmietanka w proszku
- kilka łyżek cukru do smaku
Sposób przygotowania:
Obrane z szypułek i umyte owoce czarnej porzeczki, miksujemy na gładką masę i po ewentualnym dosłodzeniu i przelaniu do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
Do szklanki schłodzonego mleka, wsypujemy śmietankę w proszku i gdy owoce są już prawie zamarznięte miksujemy je ponownie, jednocześnie przygotowujemy bitą śmietanę. Pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi owocami i wkładamy do zamrażalnika na 10 –15 minut, by sorbet nie był zbyt twardy. Podajemy porcjowany w kulki z resztą bitej śmietany lub z owocami.
Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera