Składniki:
- szklanka czarnych porzeczek bez szypułek
- szklanka mleka
- śmietanka w proszku
- kilka łyżek cukru do smaku
Sposób przygotowania:
Obrane z szypułek i umyte owoce czarnej porzeczki, miksujemy na gładką masę i po ewentualnym dosłodzeniu i przelaniu do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
Do szklanki schłodzonego mleka, wsypujemy śmietankę w proszku i gdy owoce są już prawie zamarznięte miksujemy je ponownie, jednocześnie przygotowujemy bitą śmietanę. Pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi owocami i wkładamy do zamrażalnika na 10 –15 minut, by sorbet nie był zbyt twardy. Podajemy porcjowany w kulki z resztą bitej śmietany lub z owocami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Ideal Lux Le Roy 73439
Lampa stołowa Le Roy TL1 Small 073439 Ideal Lux De…
kup teraz

Ideal Lux Lampka Nocna Led Okrągła Biała Cerchio Tl (1000112092)
Lampa stołowa CERCHIO TL sprawdzi się w pomieszcze…
kup teraz

Zuma Line Adana (5525BK)
Lampa stołowa ADANAKolekcja lamp stołowych ADANA t…
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE