Składniki:
- szklanka czarnych porzeczek bez szypułek
- szklanka mleka
- śmietanka w proszku
- kilka łyżek cukru do smaku
Sposób przygotowania:
Obrane z szypułek i umyte owoce czarnej porzeczki, miksujemy na gładką masę i po ewentualnym dosłodzeniu i przelaniu do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
Do szklanki schłodzonego mleka, wsypujemy śmietankę w proszku i gdy owoce są już prawie zamarznięte miksujemy je ponownie, jednocześnie przygotowujemy bitą śmietanę. Pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi owocami i wkładamy do zamrażalnika na 10 –15 minut, by sorbet nie był zbyt twardy. Podajemy porcjowany w kulki z resztą bitej śmietany lub z owocami.
Sonda: Czy wiek emerytalny powinien zostać podwyższony?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Lek na odrastanie utraconych zębów ma być dostępny jeszcze w tej dekadzie
- W jakiej kondycji jest polskie kino? Co będziemy oglądać? Podsumowanie 48. FPFF
- Kolejna katastrofa samolotu z wagnerowcami? Dokładnie miesiąc od śmierci Prigożyna
- Groźne oblicze AI. Nagie zdjęcia nieletnich dziewczynek trafiły do sieci