Składniki na 4 porcje:
- ½ kg zielonej fasolki,
- 1 brokuł,
- 1 litr bulionu drobiowego,
- duży jogurt naturalny (300ml),
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Zieloną fasolkę obieramy i kroimy w kawałki, brokuła dzielimy na różyczki. Oba warzywa gotujemy w bulionie około 10 minut i miksujemy na gładki krem. Pod koniec miksowania wlewamy jogurt, całość przyprawiamy solą pieprzem i wybranymi świeżymi ziołami np. bazylią. Zielona zupa krem świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi.
![od 12 lat](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.230.2/images/video_restrictions/12.webp)
Jak złodzieje oznaczają domy, które chcą okraść?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?