Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek
Zimą kiedy tęsknimy za zielenią, taka intensywnie zielona zupa krem jest wielce pożądanym daniem obiadowym. Można ją bez trudu przyrządzić również z mrożonych warzyw. Świetnie smakuje i poprawia humor.

Składniki na 4 porcje:

  • ½ kg zielonej fasolki,
  • 1 brokuł,
  • 1 litr bulionu drobiowego,
  • duży jogurt naturalny (300ml),
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zieloną fasolkę obieramy i kroimy w kawałki, brokuła dzielimy na różyczki. Oba warzywa gotujemy w bulionie około 10 minut i miksujemy na gładki krem. Pod koniec miksowania wlewamy jogurt, całość przyprawiamy solą pieprzem i wybranymi świeżymi ziołami np. bazylią. Zielona zupa krem świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi.

Sonda: Czy wiek emerytalny powinien zostać podwyższony?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła - e-Ogródek

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl
Dodaj ogłoszenie