Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek
Zimą kiedy tęsknimy za zielenią, taka intensywnie zielona zupa krem jest wielce pożądanym daniem obiadowym. Można ją bez trudu przyrządzić również z mrożonych warzyw. Świetnie smakuje i poprawia humor.

Składniki na 4 porcje:

  • ½ kg zielonej fasolki,
  • 1 brokuł,
  • 1 litr bulionu drobiowego,
  • duży jogurt naturalny (300ml),
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zieloną fasolkę obieramy i kroimy w kawałki, brokuła dzielimy na różyczki. Oba warzywa gotujemy w bulionie około 10 minut i miksujemy na gładki krem. Pod koniec miksowania wlewamy jogurt, całość przyprawiamy solą pieprzem i wybranymi świeżymi ziołami np. bazylią. Zielona zupa krem świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Tomasz Adamek na gorąco komentuje swój pierwszy występ we freakach

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła - e-Ogródek

Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl