Przepis na dynię. Makaron zapiekany w dyni z porem i kurczakiem
Takim podaniem potrawy zaskoczysz każdego. Sprawdź, jak wykorzystać dynię w oryginalny sposób.
Wszystkie kolory pieprzu. Skąd się bierze kolorowy pieprz, jakie ma zastosowanie
Pieprz jest tak popularną przyprawą, że rzadko poświęcamy mu większą uwagę. A to błąd, bo pieprz ma swoje tajemnice.
Karob, czyli chleb świętojański. Jakie ma właściwości i zastosowanie
Kariera karobu jest zadziwiająca – roślina prawie niekojarzona z nazwy towarzyszy nam w życiu codziennym – od porcji jogurtu, po szlachetną wagę pierścionka....
Jakie warzywa wysiać jesienią, by uzyskać wczesne plony?
Jesienny wysiew warzyw jest najlepszym sposobem na wczesne uzyskanie plonów.
Szafran, czarnuszka i nasturcja: egzotyczne przyprawy z ogródka
Z kupieniem przeróżnych przypraw nie ma problemu, ale czyż nie przyjemniej mieć je z własnego ogródka? Podpowiadamy, jak wyhodować szafran, "czarny kminek" i...
Jak wykorzystać lawendę w domu – nie znałeś lawendy od tej strony
Lawenda koi nerwy, podkreśla smak sałatek, a nawet odstrasza mole. Przedstawiamy mniej znane oblicze lawendy.
Uprawa rozmarynu w domu i ogrodzie
Rozmaryn można uprawiać w domu i ogrodzie. A warto to zrobić, bo rozmaryn dodaje smaku potrawom, a nam samym - urody i zdrowia.
Jakie właściwości ma mięta i jak ją wykorzystać
Mięta to nie tylko herbata miętowa i miętowa guma do żucia, gwarantująca orzeźwiający zapach i smak. Przedstawiamy szersze zastosowanie mięty.
Żywokost – roślina lecznicza, czy szkodliwa
Zioła to rośliny, które mogą nas uleczyć. Ale ponieważ mają dużą siłę oddziaływania na organizm – mogą również zaszkodzić. I to poważnie. Do takich roślin...
Warzywa z własnego ogródka: polecamy smaczne i łatwe w uprawie
Nawet jeśli nie mamy czasu na utrzymanie dużego warzywnika, warto założyć grządkę z kilkoma warzywami, które są łatwe w uprawie, a przydadzą się w naszej kuchni...
Tęczowe ciasto – przepis na pyszny, kolorowy deser
Zobacz, jak zrobić ciasto kolorowe jak wielkanocne pisanki....
Uprawa jarmużu: smacznej i zdrowej rośliny o małych wymaganiach
Jarmuż warto mieć w każdym ogrodzie. Liście jarmużu dobrze smakują, a do tego mają właściwości odżywcze i lecznicze. Dodatkową zaletą jest fakt, że jarmuż jest...
Pyszne i oryginalne dania z buraka – polecamy 5 przepisów
Burak to warzywo wszechstronne, pyszne i zdrowe. Polecamy pięć przepisów, które sprawią, inaczej spojrzycie na to popularne warzywo.
Topinambur – jak go uprawiać, wykorzystywać i zbierać
Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty jest bardzo łatwy w uprawie, a jego bulwy są smaczne i zdrowe. Bulwy topinamburu są alternatywą dla ziemniaków, ale...
Gojnik – zioło na żelazne zdrowie. Poznaj właściwości gojnika
Gojnik to zioło, które trafiło do Polski stosunkowo niedawno. Ale w rejonie Morza Śródziemnego, skąd pochodzi, od wieków jest znane z właściwości leczniczych.
Żeberka w sosie pomidorowym
Składniki:
Ciasto ze śliwkami i bitą śmietaną
Składniki:
Wielkanocne jajo w nowej odsłonie
Jajo podczas Świąt Wielkanocnych pełni bardzo ważną rolę. Jest głównym elementem święconki, ozdobą wnętrz oraz najważniejszą potrawą na stole.
Chwasty z ogrodu na talerz. Jakie dzikie rośliny warto jeść?
W naszych ogrodach i na łąkach rośnie wiele roślin, określanych jako chwasty. Jednak spora część z nich ma wiele wartości odżywczych i w dodatku jest smaczna....
Gotowanie na parze gwarancją dobrego samopoczucia
Gwarancją dobrego samopoczucia jest ruch oraz bogata w witaminy i składniki odżywcze dieta. Doskonałym sposobem na przyrządzenie lekkich i zdrowych potraw jest...
Babka wielkanocna. Przepis na tradycyjne świąteczne ciasto
Babka wielkanocna to tradycyjne ciasto, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Polecamy przepis i podpowiadamy, jak ją upiec.
Biszkopt z truskawkami i galaretką
Składniki:
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Sprzęt komputerowy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Nauka jazdy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Jubiler
Dodano 6 godzin temu w kategorii Nauka jazdy