Składniki:
- szklanka owoców rokitnika,
- 30 dag miąższu dyni,
- cebula,
- jabłko,
- imbir, pieprz, goździki, cynamon, sól,
- 200 ml octu jabłkowego,
- ½ szklanki miodu.
Sposób przygotowania:
Miąższ dyni, obrane jabłka bez skórki oraz cebulę kroimy w kostkę, dodajemy owoce rokitnika i podsmażamy na łyżce oleju, a następnie dusimy we własnym sosie na małym ogniu do miękkości. Wówczas dodajemy starty imbir, pieprz, zmielone goździki i cynamon, energicznie mieszając przesmażamy 3-5 minut, doprawiamy solą, miodem i octem jabłkowym. Jeszcze gorący sos, przekładamy do małych słoiczków i natychmiast zakręcamy. Przechowujemy w lodówce lub pasteryzujemy.
Wideo
Najem krótkoterminowy - czy zmienią się zasady?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera