Żeberka w sosie pomidorowym

Katarzyna Dębek
Żeberka w sosie pomidorowym.
Żeberka w sosie pomidorowym. Katarzyna Dębek
Składniki:
  • 1kg żeberek,
  • puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy,
  • 0,5 bulionu,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • przyprawa do żeberek, pieprz, sól, papryka słodka,
  • pietruszka.
Żeberka to pyszne mięso idealne do obiadu i na kolację
Żeberka to pyszne mięso idealne do obiadu i na kolację Katarzyna Dębek

Sposób przyrządzania:

Żeberka podzielić na niewielkie porcje, umyć, a następnie posypać przyprawą do żeberek. Obsmażyć do momentu, aż żeberka nabiorą rumianego koloru. Tak przygotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz, zalać bulionem. Wstawiamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy pomidory lub koncentrat pomidorowy i pietruszkę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Do smaku możemy dodać odrobinę cukru.

Żeberka najpierw podsmażamy.
Żeberka najpierw podsmażamy. Katarzyna Dębek
Żeberka w sosie pomidorowym.
Żeberka w sosie pomidorowym. Katarzyna Dębek

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl