- 1kg żeberek,
- puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy,
- 0,5 bulionu,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- przyprawa do żeberek, pieprz, sól, papryka słodka,
- pietruszka.
Sposób przyrządzania:
Żeberka podzielić na niewielkie porcje, umyć, a następnie posypać przyprawą do żeberek. Obsmażyć do momentu, aż żeberka nabiorą rumianego koloru. Tak przygotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz, zalać bulionem. Wstawiamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy pomidory lub koncentrat pomidorowy i pietruszkę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Do smaku możemy dodać odrobinę cukru.
Wideo
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera