- 1kg żeberek,
- puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy,
- 0,5 bulionu,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- przyprawa do żeberek, pieprz, sól, papryka słodka,
- pietruszka.
Sposób przyrządzania:
Żeberka podzielić na niewielkie porcje, umyć, a następnie posypać przyprawą do żeberek. Obsmażyć do momentu, aż żeberka nabiorą rumianego koloru. Tak przygotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz, zalać bulionem. Wstawiamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy pomidory lub koncentrat pomidorowy i pietruszkę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Do smaku możemy dodać odrobinę cukru.
Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera