Składniki:
- 250 g makaronu (np. tagiatelle),
- 2 nieduże cukinie,
- 150 ml śmietanki 30%,
- sól z pieprzem,
- 20 g sera cheddar,
- kolorowy pieprz,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować na sposób al'dente. Cukinie umyć, końce odkroić, usunąć miąższ i pokroić w kostkę, następnie wrzucić ją na rozgrzany na patelni olej. Smażyć aż cukinia zmięknie, ale nadal będzie chrupka. Dodać śmietankę, starty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę jeszcze dusić. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze, z wierzchu oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Monika Piekarska
Patelnie w najlepszych cenach
Materiały promocyjne partnera
Wideo
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?