Wykonanie pikli
Ogórki umyj i obierz, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Przygotuj słoiki, wyparz je i osusz. Do każdego słoika włóż łyżeczkę gorczycy, dwa obrane ząbki czosnku, po 2 ziarenka ziela angielskiego i 4 ziarenka pieprzu, kawałek korzenia chrzanu oraz kilka gałązek koperku i fragment listka laurowego. Włóż do słoika ogórki, dość ściśle.
W garnku wymieszaj litr wody, szklankę octu, cukier i sól, następnie zagotuj i gorącą zalewą zalej ogórki w słoikach. Zakręć szybko słoiki.
Słoiki włóż do dużego garnka, tak aby miały przynajmniej 2 cm luzu z każdej strony i zalej wodą do ¾ wysokości słoików. Zagotuj. Gotuj 3 minuty od zagotowania.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

NOWODVORSKI - LAMPA STOŁOWA MONO GU10 - CZARNY - 7706
Wymiary:Wysokość: 40cmSzerokość: 22cm x 14cmGwint/…
kup teraz

Zuma Line Lampa stołowa REA biało-złota RLT93163-1GW (RLT931631GW)
Źródło światła: 1 x 60W Rodzaj trzonka: E27 Wysoko…
kup teraz

Kaspa Coco 41092102
Nowoczesna lampa stołowa COCO 41092102 abażurowa d…
kup teraz

Elstead Lampa stołowa Holmes QZ-HOLMES-TL
Pojedyncza lampa stołowa Elstead Quoizel Holmes z …
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE