Piklowane ogórki - przepis

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Wykonanie pikli

Ogórki umyj i obierz, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Przygotuj słoiki, wyparz je i osusz. Do każdego słoika włóż łyżeczkę gorczycy, dwa obrane ząbki czosnku, po 2 ziarenka ziela angielskiego i 4 ziarenka pieprzu, kawałek korzenia chrzanu oraz kilka gałązek koperku i fragment listka laurowego. Włóż do słoika ogórki, dość ściśle.
W garnku wymieszaj litr wody, szklankę octu, cukier i sól, następnie zagotuj i gorącą zalewą zalej ogórki w słoikach. Zakręć szybko słoiki.
Słoiki włóż do dużego garnka, tak aby miały przynajmniej 2 cm luzu z każdej strony i zalej wodą do ¾ wysokości słoików. Zagotuj. Gotuj 3 minuty od zagotowania.

Rozbudowa kompleksu sortowo-rekreacyjnego w Białobrzegach

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl
Dodaj ogłoszenie