Wykonanie:
Jajka wymieszaj dokładnie z mlekiem, stopniowo dodawaj mąkę, dodaj przyprawy oraz roztarte zioła prowansalskie. Ciasto to musi być o wiele bardziej gęste niż klasyczne naleśnikowe. Parówki przekrój na pół, zanurz w cieście i smaż na zloty kolor.
Podanie:
Parówki w cieście naleśnikowym mogą stanowić rozmaite dania. Jeśli usmażymy je w całości lub pokrojone na połówki mogą stanowić podstawę dania obiadowego lub pożywną kolację. Natomiast jeśli pokroimy je na 2 cm słupki mogą stać się bazą do stworzenia małych przekąsek na przykład w postaci koreczków.
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?