Parówki w cieście naleśnikowym

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Wykonanie:

Jajka wymieszaj dokładnie z mlekiem, stopniowo dodawaj mąkę, dodaj przyprawy oraz roztarte zioła prowansalskie. Ciasto to musi być o wiele bardziej gęste niż klasyczne naleśnikowe. Parówki przekrój na pół, zanurz w cieście i smaż na zloty kolor.

Podanie:

Parówki w cieście naleśnikowym mogą stanowić rozmaite dania. Jeśli usmażymy je w całości lub pokrojone na połówki mogą stanowić podstawę dania obiadowego lub pożywną kolację. Natomiast jeśli pokroimy je na 2 cm słupki mogą stać się bazą do stworzenia małych przekąsek na przykład w postaci koreczków.

W Kościerzynie powstało 66 mieszkań komunalnych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl
Dodaj ogłoszenie