Wykonanie:
Jajka wymieszaj dokładnie z mlekiem, stopniowo dodawaj mąkę, dodaj przyprawy oraz roztarte zioła prowansalskie. Ciasto to musi być o wiele bardziej gęste niż klasyczne naleśnikowe. Parówki przekrój na pół, zanurz w cieście i smaż na zloty kolor.
Podanie:
Parówki w cieście naleśnikowym mogą stanowić rozmaite dania. Jeśli usmażymy je w całości lub pokrojone na połówki mogą stanowić podstawę dania obiadowego lub pożywną kolację. Natomiast jeśli pokroimy je na 2 cm słupki mogą stać się bazą do stworzenia małych przekąsek na przykład w postaci koreczków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

NOWODVORSKI - LAMPA STOŁOWA MONO GU10 - CZARNY - 7706
Wymiary:Wysokość: 40cmSzerokość: 22cm x 14cmGwint/…
kup teraz

Zuma Line Lampa stołowa REA biało-złota RLT93163-1GW (RLT931631GW)
Źródło światła: 1 x 60W Rodzaj trzonka: E27 Wysoko…
kup teraz

Kaspa Coco 41092102
Nowoczesna lampa stołowa COCO 41092102 abażurowa d…
kup teraz

Elstead Lampa stołowa Holmes QZ-HOLMES-TL
Pojedyncza lampa stołowa Elstead Quoizel Holmes z …
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE