Parówki w cieście naleśnikowym

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Wykonanie:

Jajka wymieszaj dokładnie z mlekiem, stopniowo dodawaj mąkę, dodaj przyprawy oraz roztarte zioła prowansalskie. Ciasto to musi być o wiele bardziej gęste niż klasyczne naleśnikowe. Parówki przekrój na pół, zanurz w cieście i smaż na zloty kolor.

Podanie:

Parówki w cieście naleśnikowym mogą stanowić rozmaite dania. Jeśli usmażymy je w całości lub pokrojone na połówki mogą stanowić podstawę dania obiadowego lub pożywną kolację. Natomiast jeśli pokroimy je na 2 cm słupki mogą stać się bazą do stworzenia małych przekąsek na przykład w postaci koreczków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl
Dodaj ogłoszenie