Parówki w cieście naleśnikowym

Katarzyna Dębek

Wykonanie:

Jajka wymieszaj dokładnie z mlekiem, stopniowo dodawaj mąkę, dodaj przyprawy oraz roztarte zioła prowansalskie. Ciasto to musi być o wiele bardziej gęste niż klasyczne naleśnikowe. Parówki przekrój na pół, zanurz w cieście i smaż na zloty kolor.

Podanie:

Parówki w cieście naleśnikowym mogą stanowić rozmaite dania. Jeśli usmażymy je w całości lub pokrojone na połówki mogą stanowić podstawę dania obiadowego lub pożywną kolację. Natomiast jeśli pokroimy je na 2 cm słupki mogą stać się bazą do stworzenia małych przekąsek na przykład w postaci koreczków.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl