Karp w śmietanie

Agata Konopka
Składniki:
Karp w śmietanie
  • 1 średniej wielkości karp wypatroszony,
  • 1 duża cebula,
  • 1 duże opakowanie śmietany 30% gęstej
  • 10 dag sera żóltego,
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb,
  • łyżka masła

Przygotowanie:

Karpia natrzeć solą, pieprzem
i przyprawą do ryb z wewnątrz i z zewnątrz. Wsadzić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjąc go i ponacinać na dzwonki do kręgosłupa (nie rozcinając do końca). Na maśle zeszklić cebulę
i położyć na niej rybę. Delikatnie poddusić z jednej i drugiej strony, zalać śmietaną i dusić ok 20-30 minut. Parę minut przed końcem duszenia, zetrzeć ser i posypać z wierzchu. Podczas podawania można już delikatnie podzielić karpia na części i smacznego! Idealnie prezentuje sie na świątecznym stole. Podawany na patelni prezentuje się bosko. Bardziej smakuje na ciepło.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl