
- 1 średniej wielkości karp wypatroszony,
- 1 duża cebula,
- 1 duże opakowanie śmietany 30% gęstej
- 10 dag sera żóltego,
- sól, pieprz, przyprawa do ryb,
- łyżka masła
Przygotowanie:
Karpia natrzeć solą, pieprzem
i przyprawą do ryb z wewnątrz i z zewnątrz. Wsadzić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjąc go i ponacinać na dzwonki do kręgosłupa (nie rozcinając do końca). Na maśle zeszklić cebulę
i położyć na niej rybę. Delikatnie poddusić z jednej i drugiej strony, zalać śmietaną i dusić ok 20-30 minut. Parę minut przed końcem duszenia, zetrzeć ser i posypać z wierzchu. Podczas podawania można już delikatnie podzielić karpia na części i smacznego! Idealnie prezentuje sie na świątecznym stole. Podawany na patelni prezentuje się bosko. Bardziej smakuje na ciepło.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

NOWODVORSKI - LAMPA STOŁOWA MONO GU10 - CZARNY - 7706
Wymiary:Wysokość: 40cmSzerokość: 22cm x 14cmGwint/…
kup teraz

Zuma Line Lampa stołowa REA biało-złota RLT93163-1GW (RLT931631GW)
Źródło światła: 1 x 60W Rodzaj trzonka: E27 Wysoko…
kup teraz

Kaspa Coco 41092102
Nowoczesna lampa stołowa COCO 41092102 abażurowa d…
kup teraz

Elstead Lampa stołowa Holmes QZ-HOLMES-TL
Pojedyncza lampa stołowa Elstead Quoizel Holmes z …
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE