Składniki na 2 porcje:
- bulwa i liście fenkułu florenckiego,
- pęczek rukwi wodnej,
- główka sałaty,
- sos,
- szklanka oliwy,
- sok z pomarańczy,
- łyżeczka musztardy Dijon,
- łyżeczka nasion fenkułu,
- sól, pieprz i cukier do smaku.
Sposób przygotowania:
Składniki sosu umieścić w słoiczku z nakrętką i wstrząsać aż dobrze się wymieszają a następnie wstawić do lodówki na 30 min. Bulwę pokroić w cienkie plasterki, liście fenkułu poszatkować drobno, razem z sałatą i rukwią wsypać do salaterki, wymieszać i tuż przed podaniem polać sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Ideal Lux Le Roy 73439
Lampa stołowa Le Roy TL1 Small 073439 Ideal Lux De…
kup teraz

Ideal Lux Lampka Nocna Led Okrągła Biała Cerchio Tl (1000112092)
Lampa stołowa CERCHIO TL sprawdzi się w pomieszcze…
kup teraz

Zuma Line Adana (5525BK)
Lampa stołowa ADANAKolekcja lamp stołowych ADANA t…
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE