Składniki:
- 1 kg żeberek w paskach,
- 2-3 łyżki miodu,
- 1 łyżka musztardy,
- rozmaryn,
- 3-4 łyżki oleju,
- sól, pieprz, papryka do smaku,
- konfitura z jarzębiny lub żurawin.
Sposób przygotowania:
Umyte żeberka dzielimy na porcje. Z miodu, musztardy oliwy, rozmarynu i przypraw przygotowujemy marynatę, smarujemy nią żeberka i odstawiamy na 2-3 godziny. Do żaroodpornego naczynia wkładamy żeberka wraz z marynatą, polewamy je łyżką oliwy i łyżką wody i pieczemy około godziny, w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Dobrze jest polewać żeberka w trakcie pieczenia wytwarzającym się sosem. Podajemy je z konfiturą z jarzębiny lub żurawin, które można też dodać do sosu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

NOWODVORSKI - LAMPA STOŁOWA MONO GU10 - CZARNY - 7706
Wymiary:Wysokość: 40cmSzerokość: 22cm x 14cmGwint/…
kup teraz

Zuma Line Lampa stołowa REA biało-złota RLT93163-1GW (RLT931631GW)
Źródło światła: 1 x 60W Rodzaj trzonka: E27 Wysoko…
kup teraz

Kaspa Coco 41092102
Nowoczesna lampa stołowa COCO 41092102 abażurowa d…
kup teraz

Elstead Lampa stołowa Holmes QZ-HOLMES-TL
Pojedyncza lampa stołowa Elstead Quoizel Holmes z …
Polska w czołówce Europy! Jest raport CBRE