Powidła śliwkowe według babcinego przepisu. Zobacz, jak zrobić ten domowy smakołyk
Powidła ze śliwek to jeden z najlepszych domowych przetworów na zimę, Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Sezon na śliwki trwa, warto więc zrobić z...
Imbir – aromatyczna przyprawa o właściwościach leczniczych
W krajach azjatyckich imbir to niezwykle popularna przyprawa i ceniona roślina lecznicza. Jej szczególne właściwości znane były już w starożytności, ale w...
Jak przygotować szaszłyki na grilla? Sprawdź proste przepisy
Szaszłyki to nieodłączny element sezonu grillowego. Najczęściej przygotowuje się je z mięsa wieprzowego lub drobiowego oraz różnego rodzaju warzyw, w tym...
Co na grilla? 11 przepisów na bezmięsne potrawy z grilla
Co na grilla? To pytanie zadaje sobie wielu z nas tuż przed majówką. Często osoby, które nie jedzą mięsa czują się wykluczone z grillowego towarzystwa, które...
Chrzan – dla smaku i zdrowia. Zastosowanie i uprawa
Smak chrzanu znamy chyba wszyscy. Ale warto poznać również jego właściwości, a także dowiedzieć się, jak go uprawiać w ogrodzie.
Wiosenne potrawy z dzikich roślin. Polecamy sprawdzone przepisy
Znudziła Wam się zwykła sałata i kupne warzywa? Proponujemy potrawy z wiosennych dzikich roślin. Sprawdźcie, jakie kulinarne cuda można przyrządzić z...