Rurki

Katarzyna Dębek

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagnieć na jednolite ciasto. Następnie wstaw je do lodówki lub zamrażalnika na około pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkuj na bardzo cienkie placki, a następnie pokrój na paski szerokości około 15 mm. Foremki do rurek nasmaruj masłem i nawijaj na nie ciasto zaczynając od wąskiej części. Następnie obsyp delikatnie cukrem kryształem i piecz w piekarniku przez 15 minut, optymalna temperatura to 200 stopni.

Podanie:

Rurki można nadziewać bitą śmietaną, kremem budyniowym lub innym dowolnym nadzieniem.
Takie rurki można również wykonać w wersji wytrawnej, dodając do ciasta większą ilość soli i ewentualnie jakieś zioła. Daje to bazę do stworzenia ciekawego dania na menu imprezowe.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl