Rurki

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagnieć na jednolite ciasto. Następnie wstaw je do lodówki lub zamrażalnika na około pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkuj na bardzo cienkie placki, a następnie pokrój na paski szerokości około 15 mm. Foremki do rurek nasmaruj masłem i nawijaj na nie ciasto zaczynając od wąskiej części. Następnie obsyp delikatnie cukrem kryształem i piecz w piekarniku przez 15 minut, optymalna temperatura to 200 stopni.

Podanie:

Rurki można nadziewać bitą śmietaną, kremem budyniowym lub innym dowolnym nadzieniem.
Takie rurki można również wykonać w wersji wytrawnej, dodając do ciasta większą ilość soli i ewentualnie jakieś zioła. Daje to bazę do stworzenia ciekawego dania na menu imprezowe.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Polacy ocenili rząd Tuska. Zaskakujące wyniki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-mieszkanie.pl e-mieszkanie.pl