Składniki na 4,5 l soku z aronii:
- 2kg aronii,
- 4 około 40 sztuk liści wiśni,
- 2kg cukru,
- 3l wody,
- sok z cytryny.
Sposób przygotowania:
Zdrowe, dojrzałe obrane z szypułek i umyte aronie gotujemy razem z liśćmi wiśni przez 15 minut. Przecedzamy łączymy z cukrem i w miarę potrzeby dodajemy cytrynę. Gorący sok wlewamy do wyparzonych butelek z zakrętką i natychmiast zamykamy je. Dla pewności można krótko pasteryzować 5-10 min.

Trwa budowa mostu nad torami w Bukownie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?